PlusOV neemt vervoer over van Regiotaxi Salland

Met ingang van 1 januari 2017 stopt Regiotaxi Salland haar activiteiten op het gebied van deur-tot-deur vervoer. Vanaf deze datum wordt dit vervoer in de regio Stedendriehoek geregeld vanuit een nieuwe regionale vervoerscentrale, die de naam PlusOV heeft gekregen.

Logo PlusOV
Logo PlusOV

De 'plus' in deze naam staat voor het aanvullend vervoer voor mensen met een beperking en voor mensen die wonen in gebieden waar het gewone openbaar vervoer niet rijdt. De voorbereidingen die nodig zijn voor de overstap naar PlusOV kosten tijd en zijn al begonnen.

Nieuwe vervoerspas

Inwoners die nu een Regiotaxi Salland-vervoerspas hebben, ontvangen begin oktober een brief over hun nieuwe vervoerspas. Bij deze brief zit een machtigingsformulier voor toekomstige vervoerskosten. Vanwege de veiligheid in het voertuig en het gemak voor de reiziger, wil PlusOV dat reizigers op rekening reizen. Zij krijgen ook het verzoek een pasfoto mee te sturen met de machtiging. Deze pasfoto komt op de nieuwe vervoerspas.

Wat is PlusOV?

Ruim 15.000 inwoners in de regio Stedendriehoek maken gebruik van speciaal vervoer. Om de inwoners nog beter van dienst te zijn werken de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen samen. Zij doen dit in een nieuwe vervoerscentrale PlusOV. Meer informatie vindt u op: www.plusov.nl